mięso marynowane

Mięso marynowane – jak przygotować carpaccio?

Marynowane mięso wołowe z dostawą to oryginalny pomysł na to, aby w swoim domu przyrządzić dosłownie coś dobrego do jedzenia. W dzisiejszych czasach nie wszystkie osoby mają czas na to, aby biegać po sklepach z zakupami. Warto czasem korzystać z tego co dzisiaj daje nam internet. A daje nam przecież bardzo dużo rzeczy. Można tam znaleźć adresy do takich sklepów, gdzie zawsze wykonamy wygodne zakupy przez internet, które zostaną dostarczone prosto do naszych domów. Przy czym czas realizacji dostawy zależny jest dokładnie od sklepu, dlatego planując i wykonując zakupy należy to również uwzględnić.

Carpaccio na talerzu

Przyrządzenie carpaccio nie jest takie trudne. Carpaccio zaliczane jest do eleganckich i luksusowych dań, które będzie nam się zajadało z wielką przyjemnością. Można je przyrządzić jako przystawkę do jakiegoś dania. Jeżeli ktoś spodziewa się gości i poszukuje ciekawych inspiracji, to jak najbardziej powinien pomyśleć o tym daniu, które razem z parmezanem będzie stanowiło ciekawą propozycję na talerzu.

Zanim jednak zaczniemy je przyrządzać przyda nam się np. wołowina Premium marynowana. Mięso powinno zostać dobrze umyte, osuszone i doprawione według własnego uznania, choćby samym pieprzem i solą. Dzięki temu uda się uzyskać odpowiedni smak i aromat na talerzu.

Udany przepis

jak sobie pomóc w krojeniu? Mięso można włożyć do zamrażarki. Tak, to nie jest błąd. Cała sztuka mięsa powinna wylądować w bardzo niskiej temperaturze na całe dwie godziny. Po tym czasie bierzemy dobry nóż w rękę, deskę do krojenia, wyjmujemy nasze mięso i kroimy całość na bardzo cieniutkie plasterki.

Muszą one być naprawdę bardzo cieniutkie, dzięki czemu całość będzie lepiej strawić. Plasterki mięsa po kolei kładziemy na poszczególne talerze zakrywając jego powierzchnię. Całość powinna być skropiona oliwą z oliwek i pieprzem do smaku. Na samym końcu kładzie się parmezan, który również musi być delikatnie pokrojony. Aby uzyskać taki efekt parmezan należy najlepiej pokroić obieraczką do warzyw.

Wysokiej jakości mięso marynowane znajdziesz w sklepie: https://meatologia.pl/product-category/mieso-marynowane/